Wat is Globius?

Globius

Globius is ontstaan als een samenstelling van twee verschillende woorden. Zo is het grootste gedeelte van de naam afkomstig van Gobius, een geslacht in de familie van de grondels.

De verschillende soorten grondels leven in heel veel uiteenlopende biotopen. Net zoals wij ons thuis voelen bij veel verschillende organisaties.

Daarnaast is de grondel geen opvallende vis maar wel één die op de achtergrond nuttig werk doet. Uiteraard willen wij dat ook zijn voor onze klanten; zonder op te vallen de ondernemer zo ondersteunen dat hij of zij zich kan richten op de core-business.

Globe is het andere woord dat in Globius verstopt zit. Dit staat symbool voor de uitdagingen die samen gaan met het starten en voeren van een eigen bedrijf. Nieuwe uitdaging zoeken en nieuwe avonturen beleven is iets waar wij voor open staan.

Meer dan alleen administratie

Natuurlijk is de naam belangrijk, maar nog belangrijker is de dienstverlening die de organisatie biedt. Globius wil haar klanten ondersteunen en opvallen in de markt door iets te doen wat wij heel normaal vinden; persoonlijke aandacht geven.

Niet alleen maar verwerken van bonnen en facturen maar tevens de sparringspartner zijn waarmee je eens in de toekomst durft te kijken. Welke kant gaan we op, welke beslissingen moeten we nemen om onze doelen te halen. Hiervoor is regelmatig contact dan ook erg belangrijk.

Robbert van Gils

Robbert van GilsIk heb Globius medio 2011 opgericht en heb daarmee de mogelijkheid gecreëerd om invulling te geven aan mijn wens om zelf te ondernemen. Tegelijkertijd biedt dit de kans om andere ondernemers te ondersteunen en te helpen om overzicht te creëren. Ondersteuning en overzicht, zodat zij zich kunnen focussen op hun core-business.

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in ondernemen en de uitdagingen en avonturen die ondernemers tegen komen. Waarschijnlijk vanwege de onderneming die mijn ouders hebben. Zij zitten in de dierenbranche en vandaar dat er ook een dierennaam 'verstopt' zit in de naam Globius.

Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik verder gegaan met de studie Bedrijfseconomie aan de HEAO in ’s-Hertogenbosch. Tijdens deze studie ben ik in aanraking gekomen met vele facetten die komen kijken bij het organiseren en administreren binnen een organisatie.

Na een mooie studententijd ben ik gaan werken als manager BackOffice bij een werving, selectie & detacheringsbureau dat ontzettend hard gegroeid is in de periode dat ik daar gewerkt heb. Als verantwoordelijke voor de 'achterkant' van de organisatie mocht ik me met vele onderdelen van de organisatie bemoeien en daar heb ik ontzettend veel van opgestoken.

Ondanks de mooie periode daar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Door de ervaring in de personeelsbemiddeling had ik al snel een goed beeld van de behoefte aan ondersteuning bij freelancers.  Daarnaast kwam ik in mijn omgeving veel ondernemers tegen die ontevreden waren over de prijs die ze betaalden voor de dienstverlening van hun accountant of administratiekantoor. Zij hadden te weinig contact, kregen niet de aandacht die ze nodig hadden en waren dus ook niet tevreden over de dienstverlening. Dit gat probeer ik met Globius in te vullen.

Globius

wie zijn wij?